15 Ağustos 2011 Pazartesi

hayat çok acayip!

insan ilişkileri bambaşka bir acayip.Bilemiyorum şu an düşüncelerimi net olarak buraya aktarabilecek miyim fakat eminim herkes hak verir.

tam olarak ifade edemediğim için "hayali" bir vaka üzerinden gideceğim.bir grup arkadaşsınız. bu grubun içinde 2 kişi anlaşamamaya başlıyor. ki bu kişilerin ünavı hiiiiç önemli değil. ister sevgili olsun,ister ev arkadaşı olsun,ister alakasız insanlar olsun hiç önemli değil canlarım. önce yüze gülüp arkadan konuşmalar başlayacak.gruptaki diğer kişiler de çift taraflı davranacaklar.hatta ağzınızdan laf alıp karşı tarafa taşıyacaklar. durum bu haldeyken arkadaşlığınızı kurtarma ihtimaliniz var. sonra yüzünüze gülmeyip arkadan konuşmalar evresi var. bu durumda da arkadaşlığınızı kurtarma ihtimaliniz var. ama grup arkadaşlarınız bir tarafı tutmaya başlayıp diğer kişiyi göt gibi ortada bırakmaya başladığında hiiiç bir ihtimal yok.bir de gelip size çemkirecekler üstelik. karşınızdaki insan baştan aşşağı haksız dahi olsa, grup içindeki populerliği ya da çıkar amaçları uğruna kendini haklı olarak gördürtebilir. ve az önce facebooktan tanık oldum böyle bir olaya.çok da güzel anlaşan insanlar bir anda eski arkadaşlarını çok da güzel alaşağı ettiler. aynı gruptan aynı şey benim de başıma geldiği için bana bu kadar battı. üzülmedim mi? üzüldüm ama ne gelir elden..

bilemiyorum derdimi anlatabildim mi ama önünü, arkanı, sağını, solunu kontrol altına alacaksın.bazı şartlarsa kimseye söz hakkı vermemek en doğrusu sanırsam.

10 yorum:

  1. valla anlattığın kısımdan pek bişey anlamadım ama bu ülkede ilişkilerin ilişkide olan insanların sorunları ve/veya ilişkide olan insanların çevresindeki insanlarla olan sorunları üzerinden gelişen polemikler üzerinden gelişir ve şekil alır gibi bi tezim var uzun süredir. insanlar birbiri ile birliktelik ve paylaşım halinde bulunmaktan ziyade kaydadeğer olmayan ve ilişkilerinin temasına uzak saçma salak konular üzerine tartışarak sürdürüyorlar beşeri ilişkilerini.

    arkadaş ortamları da bu gibi iç çekişmeler dedikodular üzerinden şekil alır ve ilişkiler bu doğrultuda ilerler ki insanlar artık belli bir süre sonra ortamın üzerine inşa edildiği ortaklık, birliktelik unutulur saçma salak mevzular üzerinden bireyler birbirlerine cephe alır ya da gruplaşırlar vs vs.. bu noktadan sonra o ortamın "ne amaçla" orada bulunduğu değil ortamda kimin kime nasıl yaklaştığı kimin kim hakkında ne söylediği ve diğerlerinden ne derece destek gördüğü mühim hale gelmiştir.

    yani demem o ki, insanlar zaman geçtikçe ilişkide oldukları insanlarla "ne için" ilişkide olduklarını unutup "nelere rağmen" ilişkide olabildiklerini düşünür haldeler.

    bunu mu demek istemiştin sen,alakasız mı oldu, ne oldu, ne, nasıl?

    YanıtlaSil
  2. Tam olarak aynısı değil; ama benzerine şahit oldum bizzat. Yıllarca çok yakın arkadaşım dediğim kişiyle arkadaşlığımız bitti değer bilmez ve deyim yerindeyse küstahça davranışları, sözleri yüzünden.

    İşin garibi ben onu hep savunurken, o beni haksız bulduğunu söyleyerek. Daha fazlasının bekleyip taraf olmamı istediği için.

    Çok garip gerçekten insanlar, hayat, her şey.

    YanıtlaSil
  3. kafam karıştı beee. =D çok iyi arkadaş grubu var. biri,birine ibnelik yaptı. ne bileyim parasını çaldı,sevgilisini çaldı gibi. gruptaki kişiler ibneyi tutuyorlar. neden? ya kendileri de aynı boku yiyordur ya da bu ibneden faydalanıyorlardır ya da daha çok ilgi odağıdır ne bileyim işte. haksız olduğunu bile bile bu adamı tutuyorlar. ve haklı olan çıkıp bir laf söylediğinde diyorlar ki " şu dakkadan itibaren ocak dışındasın".

    yazıya çıkış amacım buydu ve evet, arkadaş ilişkilerini sorgulamak. ben de çok düşündüm,insanlar neden arkadaşlık kurarlar. herkes birbirini kullanır sonucuna vardım. benim,arkadaşımla konuşmam en azından sosyalleşmemi sağlıyor. yani muhabbet ediyorum,mutlu oluyorum.budur. valla kafam karıştı ne demek istediğimi ben de anlamadım. =D

    YanıtlaSil
  4. vay arkadaş ne yaralıymışız arkadaş ilişkileri hususnda, gecenin yarısında patır patır döküldü herkes :D

    YanıtlaSil
  5. yaşasın bireysel yaşam formu. =)

    YanıtlaSil
  6. İnsanların yaralı olmadığı bir şey var mı ki :)
    (Yorumcunun yorumuna dahil oldum, çok pardon db.)

    İnsana yalnız kalmak ne kadar güzel gelse de güzel geçirdiği vakitlerin çoğunda ya da bir bölümünde muhakkak değer verdiği kişiler vardır. Belki de o hisler için arkadaş oluyoruz, çocukken mesela oyun oynamak için. Sonraları sırlarını paylaşmak, dertleşmek için. Sonra destek veren birini istediğin için. Sebep çok; fakat bir yerden sonra batıyor verilen değerler arkadaşlığın anlamını unutanlara, haydi bozalım bu oyunu diyorlar :) Yeri geldiğinde omuzunda ağladığın insan kuyunu kazıyor filan, oluyor yani.

    Mutluluk dedin ya, bu işte yeterli bence de :) Çok büyük beklentiler oluşturmamak sorun yaşamamak için bir önlem gibi. İyidir aslında arkadaşlık. İyi örnekleri düşünelim ;)

    YanıtlaSil
  7. ne demek burcu,sayfa senin. =) istiyor elbet insan yanında birileri olsun,sevsin,sevilsin,güvensin falan filan.
    bazen eleştirdiğimiz şeyleri biz de yapıyoruz. ayırabilirsek bir kaç kişiyi yamacımızda barındırırız. karpuz gibi oldu ama neyse.. mutlu oluyoruz onlarla.
    ben böyle grupların içinde olduğum zaman ister istemez sıra bana ne zaman gelecek acaba düşüncesine bürünüyorum.aman ne biliyim işte,ucu çok açık bir konu,nerye çekersen oraya gider. ama hep iyi insanlarla karşılaşırız umarım. =)

    YanıtlaSil
  8. fona "o en güzeeel o en sıcaaak duygudur arkadaaaş" şarkısını açtım yine yok, ı-ıh olmuyor.belli ki hepimiz bi kaç arkadaş kazığı yemiş, yemese bile bu durumdan endişe duyar gibiyiz. hafif şüphe, biraz otokontrol, samimiyetin dozu falan derken arkadaşlıklarda ayar tutturulur belki ne bileyim.

    seviyeli paylaşımlarda bulunasım geldi şu an. selametle.

    YanıtlaSil
  9. ehueheh o şarkıda hiç duygulanmadım.ilkokulda söylettirirdi hoca. hatta bundan dolayı gıcığım. birde vardar ovasııııı adlı parçaya.
    ne diyelim hacı abi,canımız sağ olsun. =)

    YanıtlaSil
  10. Haklısn biz de yapıyor olabiliriz, bazen bilerek bazen bilmeyerek. Telafi edilmeye çalışılıyor mu o da önemli aslında. Kırdığımız kalbi onarmak için çabalıyorsak gerisi geliyordur zaten. Böyle durumlar da olmuştur kesin hayatımızda.

    Düzeltilebilecek hatalar ve düzeltmeye istekli kişiler makbuldür :) Kendimiz dahil ;)

    YanıtlaSil