18 Ağustos 2011 Perşembe

seninki ne renk?


Seninki kaç cm?, analı kızlı pr çalışmalarına ben de katılmak istiyorum. Gündemden çok alakasız ama aslında değil de. Nerden baktığımıza bağlı tabi ki de. Sabunu anlatacağım bugün size.

Bu pazarlama ve reklam yöntemleri o kadar beynimize kazındı ki kendimizi çoğu zaman yetersiz,ezik görmemizi sağlayıp paranoyaklaştırdı. Temizlik konusunda,üreticiler, önemli bir çoğunluğu evlerinin "tertemiz", "dezenfekte edilmiş", "mikropsuz" olması gerektiğine inandırmak konusunda son derece başarılı olmuşlar ve bunu yapabilmek için gereken ürünleri satmayı sürdürüyorlar: Tuvalet ve fırını temizlemek için asit, banyoyu dezenfekte etmek için fenol, mobilyaları cilalamak için damıtılmış petrol ürünleri, çamaşırlarımızı beyazlatmak için klor ve yalnızca evlerimizi temiz tutmak için çeşit çeşit diğer zehirli kimyasal maddeler... Şu anda 55 binin üzerinde kişisel olsun,genel olsun temizlik ürünü piyasada. Ve biz "test ülkesi" olduğumuz için bir çok ürünün test edilmeden kullanımı ve hatır gönül işleri ile mevzuatlarını kabul ettirmiş ve piyasaya sürülmüştür.

Bu ürünler kimyasal. Büyül bir kısmı kanalizasyondan "su sistemimize" karışıyor ve vücudumuzda depolanıyor. Sonra kanser vakaları,erken gelişimler söz konusu oluyor.Zehirli olmayan doğal temizlik ürünleri foseptik sistemi,içme suyu ve sağlık açısından yarar sağlıyor.

El ve vücut temizliğinde doğal sabunlar kullanmak hem toplum sağlığı açısından hem de çevre açısından çok yararlı. Sabun deyip geçmeyin,bir sürü çeşidi var. Bitkisel yağ tabanlı sabunları seçmeniz daha doğru olur. Ve bu marketlerde marka sabunlar yerine aktarlardaki sabunlar seçmenizi öneririm.

Çok resmi bir yazı olmuş,neden bu kadar ciddileştim bilemedim. Güzellik sabunları,yüz temizliyiceleri,çocuk şampuanları,ya da ne bileyim ıslak mendiller genetik olarak insan yapısını etkiliyor. Bir süre sonra genetiği bozuyor. Özellikle son dönemdeki çocukları incelediğiniz zaman erken ergenliğe girme gibi bir problemle karşılaşıyorlar. Erken yaşlanma ve erken ölme.

Bu yıla kadar cilt temizleyicelerine,kremlerine çok para harcadım. Tesadüf eseri abimin Mardin'den getirdiği bıttım sabununu kullandım. Doğal olanlarının bir sürü yararı var. Saçına,başına,yüzüne,bilmem nerene ayrı ayrı ürün alacağına al bir bıttım sabunu kalan paranla git yemek ye. O kadar ciddiyim.

Ailemde kanserden ölen 3 kişi var. Ailemin genetik yapısını şöyle bir gözden geçirdiğim zaman yaşlandığımda sahip olacağım bir sürü kronik hastalık var. Eminim sizlerin de vardır. Yeni nesillere yeni hastalıklar,pislik yerler bırakmamak ve var olan sayılı suyumuzu kirletmemek adına tavsiyem budur. Esen kalın efenim.

2 yorum:

  1. bıttım sabunu ne güzelmiş :) ismide pek değişik
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  2. siirtin yöresel sabunuymuş. dene derim,faydasını görürsün. =)

    YanıtlaSil