31 Temmuz 2011 Pazar

isyanım var!


bazı arkadaşlarımı ve kurumları tenzih ederek çemkirmek istiyorum. Derdim, yurt dışında okuma..

ilkokuldayken izmitte bulunan 3 anadolu lisesinden birini kazandım. üniversitemi yök burslu okudum.yüksek lisansımıda devlet üniversitesinde hak kazandım ve devam ediyorum. buraya kadar güzel ama iş görüşmesine gittiğimde bunların hiç bir önemi yok. adamlar daha yök bursu ne demek onu bilmiyor,15 dakika açıklamak zorunda kalıyorum.

ama üniversitemi ya da yüksek lisansımı yurt dışında yapmış olsam hemen etkilenirler. genelde lisans eğitimini yurt dışında okuyanlar,öss'de barajı geçememiş zengin çocukları oluyor. yüksek lisansını yurt dışında yapanların çoğu bilinçsiz bir şekilde gidip,bitiremeden geri dönüyorlar. ve ortada dönen binlerce doları,euroyu siz düşünün. dünyanın ileri gelen şirketlerinde staj yaparlar ki ben de tüpraş ta staj yaptım. forbes a grubunda,dünyada ilk 500'de. neden iş verenler bundan etkilenmiyorda,wallmart da kasiyerlik yaptım deyince etkileniyorlar,anlamıyorum.

sayın iş veren, ben memur çocuğuyum. binlerce dolarım yok,gönül ister ki olsun ama yok. anlıyorum,bünyenize hep en iyileri almak istiyorsunuz. ama türkiye standartlarına göre düşünürseniz daha iyi olmaz mı? türkiye üniversitelerinden mezun olduğum için beni çağrı merkezine layık göremezsin ya da kıçı kırık tiplere sigorta sattıramazsın. sponsorum ol, ben de gidip okurum.hiç bir seviyede olmadığı gibi eğitimde eşitlik yok malesef. para var, huzur var.

blogdan takip edip ve yurt dışında master yapan arkadaşlarım var.sizleri tenzih ettiğimi en başta belirttim. öptüm hepinizin gül kokan gözlerinizden.

2 yorum:

  1. öyle sövdüm ki okuduktan sonra. öyle böyle değil yani.

    insan kaynaklarındaki kendini bi bok zanneden zat bana kendinden bahset derse eğer; adım samuel 25 yaşım diye gircem söze.

    ha bu arada yarın izmit'teki staja başlıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. en son gittiğim iş görüşmesinde,yazılı sınavda 1. olduğumu söylediler ve toefl'ım olmadan bana iş teklifi yapamayacaklarını belirttiler. 2.mülakata çağrılmadım ve hala işim yok.versinler sınav parasını, gireyim sınava.

    madem izmittesin,bir iftar yaparız artık. =)

    YanıtlaSil