11 Eylül 2011 Pazar

ben olsam

malum terör olayları arttı,özerklikler ilan edildi. kimse bunu sallamadı ama adamlar diyarbakır'da kendi mahkemelerni kurup davalara bakmaya başlamışlar bile. ne kadar kurtlularmış meğerse.benim de aklıma bir soru geldi,internette de araştırdım fakat bu sonuca ulaşamadım.şimdi buraya bir şeyler yazıcam,umarım başım ağrımaz!

pkk ya da bdp, ikisi de aynı bokun laciverti nasılsa, isteklerini yerine getirtmek için kaba kuvvet kullanıyorlar. ateş açıyorlar,bomba atıyorlar,adam kaçırıyorlar,uyuşturucu pazarının kralılar,kaçakçılık diz boyu falan. ben olsam, her gün doğu bölgelerinde 3'er 5'er adam öldürmek yerine daha sağlam bir kaç eylem yapardım. istanbul'u ele alalım. iş çıkışı zamanlarında vapurun birine canlı bomba gönderirdim. nasılsa güvenlik tırt. denizin tam ortasında patlatırdım. orda olacak izdihamı düşünebiliyor musunuz? yardımın gelebilmesi vakit alır,insanlar ya boğularak ölür ya da bomba etkisiyle. şehirde oluşacak korkuyu düşünebiliyor musunuz? ya da, yine iş çıkış zamanında boğaz köprüsü'nün ortasında bombalı araç patlatırdım. güvenlik yine yok, istihbarat falan pek inanmıyorum.gelsin bakalım o izdihamda yardım araçları 10 dakikaya, nasıl gelebiliyorlar. şehirdeki korku yine diz boyu. peki neden böyle büyük olaylar değil de ,ufak olaylarla yetiniyorlar? akıllarına gelmiyor olacağını hiç sanmıyorum. başka bir şey olmalı.

amacım tabi ki acı çektirerek daha çok insanın öldürülmemesinin cevabını bulmak değil. ama istanbul,ankara gibi merkezi şehirlerde yapılan eylemlerin daha göze batacağı. emre uslu'ya mail attım. eğer cevap verirse sizle de paylaşırım.

3 yorum:

  1. danışıklı dövüşte böyle fevri aksiyonlara yer yoktur. akp ve bdp+pkk seçim öncesinde uzlaşılarının bozulmaları yüzünden sürtüşüyorlar hafiften, sıkıntı ondandır. yoksa öyle ses getirecek kamuoyu oluşturacak eylemlere imza atamazlar.

    YanıtlaSil
  2. ben de öyle düşünüyorum. ama birileriyle falan konuştuğum da acaba saçma mı düşüncelerim diye genelde susmayı tercih ediyorum. hee ama bu üçlü uzlaşma yoksa bizdeki analitşk zeka sıfır ve strateji uzmanları derin uykuda.

    YanıtlaSil
  3. strateji uzmanlarının bağımsız objektif görüşleri olamayacağından olsa da ulusal basında kendilerine yer bulamayacağından onlardan bu konuda beyanat beklemek yanlış olur. üçlü uzlaşma var mı yok mu bunun en büyük kanıtı seçim öncesi ve sonrası terör olayları ve sonuçlarını incelemek ile anlaşılır. mesela pkk seçim öncesi ateşkes ilan edip olası mhp oylarının artışını engellemiş, akp'nin terörün terbiye edildiği mesajını vermesini sağlamıştı. seçim sonrası terör olayları bahanesi ile de akp tsk'nın komuta kademesinde da yıllardır yapmak istediği revizyonu yapma imkanına sahip oldu. bunlar benim şahsi yorumum tabi, daha bilgili abi ve ablalar okuyorlarsa burayı aydınlatırlarsa seviniriz.

    YanıtlaSil