14 Eylül 2011 Çarşamba

delinin biri kuyuya taş atmış.


büyük dedemin (annemin dedesi) iki (2) karısı vardı. ikisi de aynı evde yaşarmış. ikinci eşine resmi nikah yaptırmış ve ondan olan çocuklarını okutmuş,diğer eşinden olan çocuklarını ilk okuldan sonra okutmamış,köşklerinde (evet,bildiğiniz köşk)çalıştırmış. İlk eşi yani anneannemin annesi bu duruma daha fazla dayanamamış ve beyin kanaması geçirip ölmüş.ikinci eşi hala hayatta,büyük dedeyse geçtiğimiz yıllarda öldü ya da sürünerek öldü bilemiyorum.

şu çok eşlilik yasal olsun diyen kadın -sibel üresin- az önce bir televizyon programındaydı da ordan aklıma geldi. okumak cahillik alır eşeklik baki kalır sözünün anlamını öğrenebilirdiniz o programda. davranış bilimleri uzmanıymış kadın. bu kadına göre, kadının 4 görevi varmış ve bu 4 rolü yerine getirmek için erkeklerin 4 kadına ihtiyaç duyması normalmiş.bunlar; arkadaşlık,cinsellik,annelik,ev kadınlığı.
diyor ki hanım; " eşinizin gönlünün başka birine kayması gayet normal. gelipssize,"ben başka birinden hoşlandım ama seni de seviyorum ve kaybetmek istemiyorum. ona ayrı ev açtım,anlaşırsanız güzel olur."demesi normal durum.sizin bu duruma anlayışla,hoş görüyle yaklaşmanız yakışık alır." aynen buna benzer şeyler söyledi. çok bekledim kadın için de aynı cümleleri kuracak mı diye ama nafile.adı bile geçmedi. kocası onu aldatsa hoşgörüyle karşılayacakmış.açık ve net söylüyormuş.

kendi cümleleriyle tezatlaştığı da yok değil hani. kadınların konuştuğu 3 konu varmış. kocaları,çocukları ve kaynanaları. erkekler bunları dinlemek istemezmiş. bu yüzden, spor,siyaset,borsa,ekonomi hakkında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini,kılıklarına kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiği,sofra adapları olması gerektiği,bakımlı olmaları gerektiği gibi bir şeyler söyledi. başka bir cümlesinde kendini geliştirmiş kadınlarında aynı durumlara maruz kaldığını söyledi. burdaki amacının kadınların mağdurluğunu azaltmak olduğunu söyledi.ve nedense her şeyi kuran-ı kerim'e bağlamak moda oldu. yok sahafeler çok eşliymiş yok orda bu yazıyormuş bilmemneymiş.kendini bilmez insanların yaptığı bu yorumlar milleti dinden soğutuyor bence. bin yıl önce ataların develerle ulaşım sağlıyorlardı. şimdi sen de altındaki jipi bırakta deveye bin demek isterdim kendisine.

bir kadın dayak yediği,sömürüldüğü,ezildiği bir evliliği bitiremiyorsa kocasını çok sevdiğinden değildir bence. 2 nedeni vardır. ya ekonomik özgürlüğü yoktur ya da töre korkusu vardır. bu konular üzerine bir şeyler yapmak yerine kadını yerin dibine sokup erkeğin götünü kaldırmak ne kadar akla mantığa sığar bilemem. kadın boşandığı zaman,devlet ona iş imkanı,çocuklarına burs gibi olanaklar ya da töreden korunmasına yönelik bir şeyler yapsa eminim hayat o kadınlar için daha güllük gülistanlık olurdu.ama sen ne yapıyorsun? çaresizliği kadınlara öğretiyorsun,kabullen diyorsun. git gide mal olan kadınlarımız artık tam mal olacak.

medeni hukukta, erkek, ikinci kadını eş olarak nüfusuna geçiremez, kadın da hak talep edemez. çocukları varsa ve erkek kabul etmişse, erkek çocuklarına nafaka ödeyebilir. kabul etmemişse babalık davası açılabilir.

bu kadının söylediklerini ciddiye alan kadınlar varmış ne yazık ki. iki eşli bir erkeği, ikinci kadını kabul eden kadını ve ikinci kadın olmayı kabul eden kadını ayıplarım,dışlarım ve iyi gözle bakmam. ne olursa olsun,kadınlarınızı,kızlarınızı, kız kardeşlerinizi eğitin. bok yoluna gitmesinler.

4 yorum:

  1. bir de türk medeni kanununa ait bir madde hakkında halka açık televizyonlarda aksi yönde beyanat vermek, halkı şartları sınırları belirlenmiş bir kanunu yoksayarak yönlendirmek suç değil mi? ben bunu merak ediyorum.kimse de çıkıp birşey demiyor "bacım sen kanuna karşı mı geliyosun ne ayaksın isyancı mısın devrimci misin ne boksun" diye

    YanıtlaSil
  2. kimin adamısın diye sormak lazım. anlet yaptılar programda internet üzerinden. %92'si çok eşliliğin yasal olmasına hayır dedi. kadının yorumuysa; " bu anket kitlesini kabul etmiyorum. benim seminerime katılanların görüşleri benim için daha önemli." dedi. körlerle sağırlar birbirini ağırlar misali. kadın çok önemli oğlum. her anlamda akıllı olması gerekir.

    YanıtlaSil
  3. benim merak ettiğim bu kadının kocası onun çok eşlilik konusundaki görüşlerini bildiği için ikinciyi, üçüncüyü hatta dördüncüyü getirip getirmediği. 3 kumayla uğraşsın da aklı başına geldin :)

    YanıtlaSil
  4. kadında biraz narsistlik var. hal ve hareketleinden demek istiyor ki; ben kadınlığın 4 kuralını da yerine getiriyorum. ama kabul edermiş,öyle dedi. adamın biri bozdu ama kadını." siz evliliği mekanik bir şey olarak algılıyorsunuz.arada duygu,sevgi gibi kavramlarda vardır. sanırım görücü usulu evlendiniz ve bazı şeylerin üstünü bu tarz davranışlarla kapatıyorsunuz." dedi. kadın da cevap veremedi. =D

    YanıtlaSil