25 Ekim 2011 Salı

kaddafi öldü ama !

Bir orta doğu diktatörü mü desem, lideri mi desem bilemedim, öldürüldü. Evet, Kaddafi'den bahsediyorum. 200 milyar dolar serveti varmış adamın, az yememiş kıl yumağı.

Neyse, zenginin malı züğürdün çenesini daha fazla yormadan konuma geçeyim. Bu adam, insanlığı çok düşünen tarafların desteği ile demokrasi uğruna öldürüldü (acaba??!). Görüntüleri izlediniz mi bilmiyorum,kimisi ağır yaralı halde diyor kimisi ölmüştü diyor, o halde adama işkence yaptılar. Kaddafi'nin eziyetlerinden bıkan kendi halkı, kendi müslüman halkı bir ölüye ya da yaralıya işkence yaptı. Ölüsüyle fotoğraf çektirdiler, tekmelediler. Ve dış mihraklar da buna izin verdiler. Şu sıralar yaşadığımız olaylarda da "ilahi adalet" kavramında bahsediyorlar ya, hah işte, islamda işkence yoktur. Ne ölüye, ne diriye. Kendi çıkarları,sözde toplum düzenleri adına islamiyet şekil değiştiriyor sanırım.

ABD Bin Ladin'i öldürdü,Saddam'ı astı. Ama en ufak işkence görüntüsü su yüzüne çıkmadı. Takıldığım nokta şu; bu görüntüler dünya kanallarında yayınlanıyor. İslam ülkeleri vahşi,cani,yobaz diye gösterilerek ilerde yapacağı çalışmalara (!) ortam mı hazırlıyor diye düşünmedim değil. Malum Irak'ta,Afganistan'da kaç müslümanı masum ve ya değil (kime göre,neye göre?)öldürdüler. Hani masum insanları öldürmek insanlık suçu ya, acaba diyorum ki islam ülkelerinde durum budur mu demek istiyorlar? Zaten müslüman olarak potansiyel teröristiz,onların kıçlarını kapmak için bekliyoruz falan. Acınacak şeyler bunlar.

Ne bileyim,bugün aklıma geldi.Oturup bunları düşünen tek manyak ben miyim acaba?

3 yorum:

  1. kaddafi belki öldürülmeyi haketmişti ama o izlediğimiz video çok kötüydü. kim olursa olsun böyle bir muameleyi haketmiyor, bir hayvana bile yapılmayacak şeyler. müslümanları barbar göstermek meselesi bana çok mantıklı geldi.

    YanıtlaSil
  2. ingiltere ve bilumum afrika ülkelerinde muazzam bir servete sahip olmasına rağmen ülkesinde kalacağını açıklamıştı. buna rağmen bir çok ülkenin istihbarat örgütü yerini saptamış (alman istihbaratı deniyor) ve kendisini isyancıların eline teslim etmiş. islamı karalamak için evvela suni isyanlar başlattılar, islam devletlerinin halka zulmettiği yalanını taraflı basın araçları ile dünyaya duyurdular, bu konuda kamuoyu oluşturdular, biz ve bizim gibi emperyalist jandarması ülkeleri bu ülkelerin iç işlerine müdahil olmaya hatta askeri güç kullanmaya zorladılar.ve şimdi 50 yıllık liderlerini nasıl insanlık dışı yollarla öldürdüklerini ifşa ediyorlar.sırada,iç düzensizlik,otoritesizlik hali ile dış destekli etnik gruplarla kaosa sürüklenecek ve tam manası ile emperyalist müdahaleyi gerektirecek olayları başlatmakta.bu esnada ırak'ta yıllardır gördüğümüz patlama,bombalama,katliam gibi haberleri libya'dan alacağız.

    dediğin çok doğru, islam ülkelerinin zaten kötü olan imajını artık dibe vurdurarak dünya nezdinde "bakın bunlar böyle insanlar, bunlara müdahale etmeliyiz" mesajını daha net şekilde vermek. sanıyorum ki şu sıralar bize sırf kendilerine yardım ve yataklık ettiğimiz için dokunmuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. ahmedinejad demiş ki; kaddafi neden yargılanmadı? isteselerdi yargılarlardı. kim bilir adam neler söyleyecekti ki bu şekilde öldürdüler adamı.rüşvetimizi ödediğimiz sürece bize sıra gelmez. dur bakalım..

    YanıtlaSil