14 Kasım 2011 Pazartesi

güldünya

şimdi ben bunları yazarak sizin gözünüzde en büyük öküz olacağım ama olsun,kader de varsa olurum. haberlerde güldünya'nın sevgilisinin öldürüldüğünü duydum.töre cinayetleri,evet üzücü.

ama gelenektir,görenektir,töredir,neysedir. bu adam güldünya'nın hem teyzesinin oğlu hem de amcasının damadı. aralarındaki akraba bağını çözmek için kağıt kaleme ihtiyacım var,kafam o kadar seri çalışmıyor. yasak aşk (ne demekse) yaşayarak hamile kalmış. ailesi güldünya'yı kuma vermek istemiş ve güldünya'da kabul etmemiş,kaçmış.daha sonra da öldürülmüş.

belki bunun cezası ölüm olmamalıydı. "modern dünyamızda" çok başka çözümler de mevcut. ama tek taraflı bakıp olayı meşrulaştırmamak taraftarıyım. tamam ailesinin yaptığı kötü bir şey,peki güldünya'nın yaptığı çok mu normal bir şey? evli bir adamla ilişki kurmak benim zihniyetim açısından kabul edilebilir bir durum değil. aranızda "hayata at gözlükleriyle bakıyorsun." diyenler çıkacaktır. o at gözlüklerini size hediye ediyorum. ölüm ağır kaçmış olabilir,onun dışlanmasını önerirdim belki.

bu tür haberlerle kaş yaparken göz çıkarıyoruz bence. kadına şiddet, töre cinayetleri kötü,evet kabul. ama çarpık ilişkiler de kötüdür. hani kadının biri çıkıp çok eşlilik yasal olsun deyince ayağa kalktık ya hep beraber,bu da onun değişik bir versiyonu.

kadınlara sahip çıkmaktan ziyade onları itiyoruz. çocuk yaştaki kıza tecavüz edenlere lanet okuruz ama aynı yaştaki sözde oyuncu bir kız çocuğunu geleceğin seks objesi olarak yetiştiririz. manken yaparız,oyuncu yaparız,şarkıcı yaparız.sonra deriz neden böyle oldu. sen eğitmezsen, sen yol göstermezsen, modernlik adı altında göt baş açmayı,çarpık ilişkileri översen aha böyle olur.

9 yorum:

  1. "insan onuru ve hayatı herşeyin üstündedir" bu sabit olmakla beraber gayrimeşru ilişkiler ne kadar yayılır ve bu durum normal karşılanırsa toplumsal yozlaşma o derece artar. güldünya b.k yoluna gitmiş,yazık.isim değişikmiş ama. allah taksiratını affeylesin.

    YanıtlaSil
  2. amin. hayat çok acayip işte.

    YanıtlaSil
  3. bi de bazıları yıllarca arıyor öldürmek için. ulan kız zaten bi haltlar yemiş,korkmuş kaçmış. bırak kendi başına, ne hali varsa görsün. ne ara ne sor, yokmuş gibi davran eğer sizi lekelediğini düşünüyorsan. öldürünce eline ne geçiçek.

    YanıtlaSil
  4. öldürünce namusu temizlenecek. ki hep kadınlara olur bu. çok derin bir mevzu,oturup araştırıp yazmak gerek. bu görevi sana veriyoruz. ehehe

    YanıtlaSil
  5. bu namus nasıl bir şey ki kanla temizleniyor. bi de nasılsa sadece kadınlar öldürülünce namus temizleniyor. halbuki gayrı meşru bir ilşki varsa bunu yapan iki kişi, biri erkek biri dişi :) gerçi böyle gidin ikisini de öldürün diyormuşum gibi oldu ama yok öyle bi şey. kimse ölmesin :) ya ben mühendis adamım ne anlarım böyle derin konulardan. sen rapor,analiz falan hazırlamaya alışıksın, bence sen bunun altından kalkarsın :D

    YanıtlaSil
  6. bir de allah aşkına şu kelime doğrulamayı kaldır, blogundan soğutuyor resmen :)

    YanıtlaSil
  7. ehehe tamam kaldırıyorum. öyle ben mühendisim deyip kaçmak olmaaaaz. =D beni beklersen aralıkta anca yazarım. ama bakayım bi. =)

    YanıtlaSil
  8. ahah okurken düşündürdü evet. demişsin ya hani öldürmeseydilerde başka türlü ceza verseydinler mesela dışlasaydılar. dedim ki " ulan nasıl dışlanır ki hmm saklambaç oynarlarken oyuna mı almıcaklardı ehere ehere".diye de güldüm hatta.

    ha evet öldürenin pipisi düşsün destekleyenlernde kukusu yansın kukusu olmayanlarında pipisi düşsün yine.

    YanıtlaSil
  9. dışlamak anlamında demek istediğim şey, eğer bu durum seni çok rahatsız ediyorsa men edersin evlatlıktan,akrabalıktan ya da görüşmezsin,görmemezlikten,bilmemezlikten gelirsin. ya da çok delikanlıysan, elalem ne der diye düşünmezsen "herşeye rağmen benim evladım der bağrına basarsın."

    aslında hepimiz dolaylı yollardan birinin katiliyiz.bunun çok örnekleri var. ilerleyen günlerde bu konuyu açıcam. eheh

    YanıtlaSil