29 Mayıs 2012 Salı

bugün şöyle bir şeye denk geldim ve derinden bir ohaaa çektim. ben bu kadar kendinden, tarihinden, milletinden,dilinden,dininden utanan bir toplum görmedim arkadaş.elin çinlisi bile türkler için atasözü söylemiş.ama biz kendimizden iğreniyoruz. efenim bugün istanbul'un fethinin 559. yıl dönümüdür. bir çağ bitmiş,diğeri başlamış. peki bizim malımız ne diyor biliyor musunuz? " böyle bir caniliğin kutlanması çok utanç verici, binlerce insan ölmüş,mağdur olmuş. ayrıca kahramanlık varsa o da bizansınmış. kıç kadar ülkeye saldırmak çok basitmiş. zaten türk tarihi hep barbarlıkla dolu. osmanlı padişahları çok şöyleymiş çok böyleymiş. yurt dışına çıktığı zaman türk olduğu için dışlanıyormuş ve milletin saçma sapan sorularına maruz kalıyormuş. ayrıca 19 mayıs, 23 nisan,29 ekim gibi milli bayramların kutlanması kaldırılırken bunun kutlanmasını mantık dışı buluyormuş. ülke ne hale gemişmiş." bunu söyleyen bir üniversite öğrencisi. senin okuduğun okulun rektörlüğünün tam ortasına sıçayım ben. hep diyorum bak hep diyorum. diyorum ki bir tarafın mağdurluğunu belli etmek için tam aksi kısmı neden itin götüne sokuyorsun?

 ulan ibine, kendini karşılarında çok ezik hissetiğin avrupalılar çanakkale savaşında telef etti türk askerlerini. bu katliam değil mi? hatta avusturyalı bir asker hatıra olsun diye çanakkale'den giderken türk askerlerinden birinin başını kesip yanında götürmüş. yıllar sonra vicdan azabı çekip başı göndermiş. ve şehitlikte "meçhul asker" olarak gömülü. barbarlık bu değil midir kodumun manyağı? atatürk olmasaydı,istanbul alınmasaydı adımız şu olurdu, bu olurdulara girmek istemiyorum. ama olacağımız şey cezayir'den öte gitmeyecekti. belki kendi ülkemiz bile olmayacaktı. hatta kıbrıslılar bu konuda kızgınmış ingilizlerin işgalinden kurtarıldıkları için.

 cidden anlam veremiyorum. ırkından,soyundan sopundan,tarihinden utanan başka toplum görmedim.

2 yorum:

  1. onlar bunu hümanizm sanıyorlar. fakat ortaçağ-yeniçağ arası milletlerarası hukukun nasıl işlediğini açıp okumuyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Özentilik insanı ne hallere sokabiliyor. Biz burda kendi kültürümüzü, sevecenliğimizi ve türk gençliğinin kendi ile barışıklığını sergilemek için konsoloslukla yırtınalım millet kendi kendini itin götüne soksun. Ya sabır...

    YanıtlaSil