29 Kasım 2010 Pazartesi

neler oluyor patron oralarda?


Dünyanın çivisi çıkmış kardeeeeeeş. Gördükçe,bildikçe şaşırıyorum, sonra deliriyorum. Yok artık diyorum. Son 2 gündür düzenli olarak haberleri izliyorum,emekli amcalar gibi oturduğum yerden televizyonla ağız dalaşı yapıyorum.Bana cevap vermedikçe daha çok üzerine gidiyorum. Haber turuna hazır mıyız?



Ümraniye'de 2 mal ruhsatsız aldıkları silahı " denemek" için yoldan geçen birine nişan alıyorlar ve adamı öldürüyorlar. Yuh ayı diyesim geliyor. Başka şeyler de diyesim geliyor ama neyse. Ölen adamın 8 aylık hamile karısı eşinin ölüm haberini alınca erken doğum yapıyor ve doğan bebeğine babasının adını veriyorlar. Allaha emanet yaşıyoruz. 2 tane aklı kıt herifin oyuncağı olabiliyoruz misal. Umarım sorgu sırasın polisler sizin bi tarafınıza jop sokmuşlardır.Bayılana kadar dövüp, sonra ayıltıp bir daha dövmek lazım. Ölmeyin sakat kalın inşallah.



Bursa'da yasak aşk cinayeti!! Kadın evli.Eski ev sahibinin oğluyla aşk yaşıyor.Aşk yaşamak ilginç bir tabir ya. 3 çocuğunun 2'sinin ondan olduğunu söylüyor. Adam da evlenmeye hazırlanıyor. Kadın,bu olay durumunda bişey yapmazsa düğününe gelip tüm olayı orda herkese açıklayacağını söylüyor.Adam da kadını öldürüyor. 1,5 yaşındaki çocuğu da dereye attığını söylüyor. Çocuğun cesedi hala piyasada yok! Kadının kardeşi oturmaya onlara gitmiş ve evde atletli yabancı bir adamın (katilin) olduğunu söylüyor. Kocasına bu adam kim diye soruluyor. Tanımıyorum diyor. Lan manyak,evdesin,evinde yarı çıplak bir adam var ve tanımıyorum diyorsun. Enteresan yaa,ne kullanıyorsa ben de istiyorum. Katil bir de utanmadan cenazeye gelmiş kadının kocasına 20 TL vermiş. Ne parası bu fikrim yok.



Wikileaks olayı var birde. Toplanan yazışmalardan Türkiye' nin payına şimdilik pek birşey gözükmüyor. Eteklerindeki taşlarını dökmeleri bekleniyor!! ama Başbakan hakkında işkolik,hırslı,inatçı,süper aile babası zart zurt yazılmış.Bu gidişle kendisine dünyanın uç köşelerinden düşman arayan ABD'nin, kısa zamanda en azılı düşmanı olmasını beklediğim oluşum.Hani tarih derslerinden hatırlariz, "matbaanın da gelişmesiyle dinde reformların önü açılmış oldu" filan diye. Buradan bakınca sanki adamın biri matbaayı icat ettikten sonra "şimdi sıçtım ağızlarına" gibi haykırdığını zannediyoruz. Halbuki muhtemelen matbaanın etkisini göstermesi epey bir vakit almıştır. Yani demem o ki, kendi zamanında çok da önemsenmeyen ufak şeyler sonrasında büyük gelişmelere neden olur. Misal bu reform sonrasında hrıstiyanlık protestan ahlakıyla tanışmış, bu da sanayi devrimine kadar uzanan bir olaylar silsilesine neden olmuştur.Bnce gelecekte de böyle bir şey olacak. Ders ipadlerinde (!) belki de "internetin gelişimiyle birlikte bilgiye ulaşımın kontrolsüzlüğü, devletçi dünya düzenine ve medya yönetimine büyük bir darbe vurmuştur. Boylece bir meclis tarafindan çıkarılan yasalara uyulmak zorunda olunduğu ama devleti yargılayacak bir mekanizmanın olmadığı demokrasilerin yerini sınırların olmadığı şirketokrasi almistir. Şirketokrasiye geçişte internetteki wikileaks ve google gibi bilgi erişimine imkan tanıyan web siteleri oldukça önemli bir rol üstlenmistir." gibi bir şeyler olacak.

Bundan yıllar önce İzmit'te inşa edilen Belsa Plaza'nın önünü açmak için tarihi Tekel binasını yakan zihniyetteki insanlar,bu sıralar da Haydarpaşa Garı'nı otel,alışveriş merkezi yamak adına yaktılar. Hiç mi vidan yok bilemedim. He ,olur da yıkılır oraya otel dikilir. İşte o otel yetkililerin kıçına girsin. Belsa Plaza'nın önünde kalan Tekel binasına ait duvar parçasını Sefa Sirmen ne yapacağını biliyordur sanırım.

7 yorum:

  1. Hayıııııııır bunları görmemelisin!! Hemen satılık medyanın satılık kanallarından birini aç ve evlilik programı izle.Yetkililer gelip seni alana kadar yerinden kıpırdama.

    YanıtlaSil
  2. onlara baktığım zaman, bu kadar millet meğersem evde kalmış,ne kadar meraklılarmış evlenmeye,bu programlar yokken nasıl karı- koca bulmuşlar diye söylenirkene,Allah akıl fikir dağıtırken neredelerdi acaba diye merak etmekten kendimi alamıyorum.Benim hemen iş bulup kendimi soyutlamam lazım. =)

    YanıtlaSil
  3. iş mi? işle kendini nası soyutlarsın bacım, bu sefer de "biz kime neye hizmet ediyoruz, işçinin emekçinin hakkı, kapitalizm" falan fişman..bunlar yer beynini

    YanıtlaSil
  4. en iyisi kendimi bir yerlere kapatayım. anne babamın bişey demeyeceğini bilsem yapardım. kendi sonumu hiç iyi görmüyorum. düzenin bir parçası olamadım muraaaat.

    YanıtlaSil
  5. kendini nereye kapatıcan, o da maliyet. ben de düşünüyorum bazen ulan işi gücü bırakıp dağ-bağ-bahçe bi yerde mi ufak bi evde yaşasam,sebze meyve yetiştirip geberene kadar diye de bu dağ-bağ-bahçe de ufak bir ev de para demek ve o para bende henüz yok.öf lan sabah sabah.

    YanıtlaSil
  6. ehuehe valla ben ayı inine de razıyım. biliyor musun ayılar kapama yapıyormuş. kızı kaçırıp tabi insan kız bu, mağarasına kapatıyormuş,ormandan yiyecek falan getiriyormuş,tecavüz de ediyormuş. ama bir çok insan erkeğin yaptığı mallığı o yapmıyor farkettiysen, sahipleniyor.öyle bie ayı mı bulsam ne yapsam ehueh. seni de yanıma aldırırım. =D

    YanıtlaSil
  7. ahahaha "tecavüzde ediyor ama yedirir içirir sever de mağaramın ayısı ne de olsa"

    ama ortada kötü bi örnek var. king kong abimiz de zamanında bi ablaya aşıktı, ormanı bıraktı kaçtı manita uğruna. sonra amarikan uçaklarıylan bombaladılar. her türlü emperyalist güçlerin oyununa geliniyor abi.

    ayrıca "tecavüz de ediyor" dan sonra "seni de yanıma aldırırım" çok gücüme gitti.

    rotayı dağdan-inden "güneyde bir kasaba" ya çeviriyorum.

    YanıtlaSil