23 Nisan 2011 Cumartesi

Kimin Bayramı?

Bugün çocuk bayramı.. ama 2 çocuktan bahsedicem size.İkisi de 10 yaşında.İsimlerini vermiyorum.

İlk çocuk B. 10 yaşında ve kız. Anne ve babası boşanmış.velayeti annesinde kalmış.ama annesi tekrar evlenmiş ve yeni eşi B.'yi istemiyor,öz babasını ise bilmiyorum. Dedesi ve anneannesi bakıyor B.'ye. Problemli bir çocuk.Geçen yıl kendisini sınıfın penceresinden atmaya kalkıştı.Öğretmeni ve sınıf arkadaşlarıyla problemli. Ki ergenliğe giriş döneminde kişilerin ne kadar acımasız olduğunu bilirsiniz. Hadi bunlar çocuk-ergen diyelim, ya büyükler,onlara ne oluyor da bu kızı eleştirebiliyorlar? Her anne babanın tasvir ettiği kötü arkadaş bu kız. Asi,küfürbaz,problemli,dersleri kötü..

Diğer çocuk ise T.,erkek.Yetiştirme yurdunda kalıyor.Annesi ve kardeşleri var.Annesi Sakarya'da hayat kadınlığı yapıyormuş.Babası kim belli değil. Ve bu durumdan haberi yok. Ama milletin ağzı torba değil ki büzesin.Elbet bir gün öküzün biri sırf ibnelik olsun diye bunu ona söyleyecek. Bu çocuk çok kavgacı,ilgilenen olmadığı için dersleri kötü.Okul yönetimi zaten bu tarz çocukları okulun bünyesinde istemiyor.Şu şartlar altında çocuğun pek bir geleceği olduğunu söyleyemeyiz.

Çocuk bayramı..Hangi çocuğun bayramı bu? Her yıl bir kaç ülkeden ithal getirilmiş,Türk çocuklarıyla oynatılan,şiir okutulan içi boş bir aktivite silsilesi.Özel okullarda okuyan "nazik" çocukların kıçı kırık bir piyes sergileyip anne babasının, öğretmenlerinin takdirini alan,okuyacak beyinleri olmasa bile yine özel okullarda okutularak,ayrıca sağlam torpillerle bir noktaya gelecek çocukların bayramı mı? Hani güzel günler görecektik biz,güzel güneşli günler? Bu bayram kimlere ne ifade ediyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder