30 Ekim 2011 Pazar

hep şekilciyiz hep.

işimiz gücümüz her konuda ama her konuda duygu sömürüsü,prim sağlıyor ya o bakımdan. van'da deprem oldu,van'a gidenler oldu.sonra ordaki kötü durumlardan prim sağladılar. açın facebook sayfanıza bakın bakalım, kaç kişi kendinin reklamını yapmış.29 ekim'de törenler yasaklandı ve ya iptal edildi. herkes ayaklandı.

soruyorum sana,yılların gördüğü en atatürkçü,en cumhuriyetçi insan "cumhuriyet için ne yaptın?" hemen söyleyeyim, sabah kalktın,facebooku açtın,atatürk resmi ya da türk bayrağı bulup profil foton yaptın,ordan burdan laflar bulup paylaştın,cumhuriyetçi olduğunu belirttin,bitti. he belki,akşamına arkadaşların demiştir, " akşama caddeye gidelim,bir şeyler içelim,miting varmış,biraz da orda takılırız". ardından da eve geldin götünü devirip cnbc dizileri izledin.

"vatan sana canım feda" diyenler,askere gitmemek için kırk takla atanlar aynı kişiler değil mi acaba? ne yaptın oturduğun yerde konuşmaktan başka?

yediğine,içtiğine,giydiğine,okuduğuna dikkat ettin mi? tarih bilginden ne haber? kaçımız okuldaki tarih kitaplarında anlatılandan başka cumhuriyet tarihi açıp okuduk? kaçımız kurtuluş savaşı hakkında roman, hadi romanı da geç ne olursa olsun bir şeyle okuduk?ülkenin durumu ne,gelecekte ne olacak, kimler neler yapmaya çalışıyor,kafa yordun mu hiç? yakana taktığın rozetin anlamından ne haber? hep şekilciyiz hep.dostlar alışverişte görsün.yerli malı kullanmayı bile eziklik görüyoruz.

önümüze konulana razı oluyoruz. yazık ne yazık.

6 yorum:

  1. Ah..ah..konuşasım yazasım gelmiyor bazen..:/

    YanıtlaSil
  2. katılma anlamında mı yoksa eleştiri anlamında mı söyledin tam anlayamadım aslında.ama ikisini de açığım. =)

    YanıtlaSil
  3. Tabii ki senin gibi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  4. umarım çoğunluk bir şekilde bu durumun farkına vararak bilinçlenme yolunda ilerler. ne desem boş aslında.

    YanıtlaSil
  5. Napsınlar kuzum ; çocuklarına bir şey olmasını istemeyn aileler tarafından popüler kültürle yetiştirilen çocuklar onlar. DÜşünmesinler böyle şeyleri diye başka başkadertler sunuldu önlerine...

    YanıtlaSil
  6. onlar da haklı.doğrusun lalecim.

    YanıtlaSil