21 Ekim 2011 Cuma

ısrarla izleyin!



videoda 18 yaş sınırı var. ayarlar izlersiniz artık. 17 ağustos 2011'de 11 askerin şehit düştüğü çukurca çatışmasına ait görüntüler. izleyince görürsünüz zaten,çatışma falan yok. keklik gibi avlanmışlar.hani her karakol baskınından sonra basında açıklamalar oluyor ya, 50 kişi geldi,100 kişi,200 kişi. ama bunlar 2 kişi ya da 3 kişi,asla 5'i bulmaz.

asker konvoyu gidiyor ve mayın patlatıyorlar. askerler arabadan çıkıp yanlış yere sipere yatıyorlar. sırtları teröristlere dönük ve kabak gibi meydandalar. adamlar bildiğin eğlenmişler. yavaş yavaş öldürmüşler. askerlerin teker teker vurulduğunu görebilirsiniz. sonlarına doğru askerler saklanmaya çalışırken 2 askerin arasında mayın patladığını ve askerin nasıl havalandığını görebilirsiniz. helikopter geliyor,adamlar tınmıyor.

2-3 ay tırt bir eğitim almış çocuğu asker diye koy oraya,ondan sonra vatan sağ olsun. ibneliktir bu. TSK'nın, devletin nasıl acınacak halde nasıl rezil halde olduğunu görün. şehitler çıkınca herkes sosyal medya denen bokta vatanı kurtardı zaten. yazdılar,çizdiler,küfür ettiler. eee sonra? bak durum bu,aslan gibi çarpışamıyor bizim askerimiz,gafil avlanıyor,ona buna oyuncak oluyor. bir şey yapmalı ama ne?

5 yorum:

  1. Vatan sağolsun. Şehitler ölmez. Boş sloganlar. Ölmezmiş. Nasıl ölmez?

    Aslan gibi çarpışmak? Ne için çarpışmak peki? Neden çarpışıyoruz ki? Çarpışmadan bi çözüm bulsak?

    YanıtlaSil
  2. üzücü ama gerçek bu. bence de çarpışmadan çözüm bulunsun,yoksa videodaki gibi ölümler çok olacak.

    YanıtlaSil
  3. terörle savaşıp başarılı olmuş komutanlar (pamukoğlu,engin alan vs.) dönemlerinde kimyasal kullanılmış.bence coğrafaya havadan kimyasal uygulanabilir ki eskiden bunu karadan yaparak başarılı olmuşlar. tabi buna sıra gelene değin örgütün siyasi ve ticari bağlantılarını kesmek, yerel halk üstündeki etkisini azaltmak vs. de etkili olur.

    YanıtlaSil
  4. o değil de birinci ağızdan neler duydum anlatamam sana. karşımızdakilerin bildiğin gözü dönmüş.

    ticari bağlantı dediğin noktaya da değinmek isterim. dündü sanırım, diyarbakır'da uyuşturucu depoları yakalandı. sence de göz dağı yok mu?

    siyasi bağlantılar için önceden şöyle düşünüyordum; sen insanlara kendini ifade etme hakkı vermezsen dağa çıkmaları çok normal. ama öyle değilmiş.bildiğin saftirikmişim ben.

    YanıtlaSil
  5. ifade özgürlüğü falan hikaye, bence böyle hümanist yaklaşımlarla atılmış her adım kocaman birer taviz oluyor bunlara karşı.dsp-mhp-anap koalisyonunda sağlanan katı ortamdan akp'nin dizayn ettiği pozitif kürtçülük ortamı arasındaki fark çok bariz.

    YanıtlaSil