7 Şubat 2011 Pazartesi

her şehir farklı dediler de ben inanmadım!!


Efenim, içimdeki okuma aşkının bitmemesi ve iş verenlerle anlaşamamamla birlikte gelen isyanın dürtmesiyle yüksek lisansa başlamış oldum Sakarya Üniversitesi'nde.Bugün ilk günüydü ama bambaşkaymışsın sen Sakarya.

Sabah 8.30'da durakta olacak şekilde evden çıktım.Durakta bekliyorum,bir tane mi araba geçmez arkadaş? Dedim bende mi problem var acaba,hemen abime arayıp sordum "neye benzer bu Sakarya arabaları?"şeklinde.Sonra gördüm bir tane,beni almadı arabaya.Neden? Çünkü oturacak yer yok.Neden? Çünkü yanımda polis arabası var.Yarım saati geçkin bir süre araba bekledikten sonra birine bindim. Raconu bilmiyorum tabii,çıkardım şoföre parayı uzattım.Adam döndü baktı,"ilerde muavini alıcaz,parayı ona ver."dedi.Böyle durumlarda çok utanıyorum ya,millet dönüp bakıyor bön bön.Ne var yani siz biliyormuydunuz da bindiniz,öğreniyorum.Terminalde in ,ordan kampüs minibüsleri kalkıyor ona bin demişlerdi bana,ama hiç de öyle değilmiş.Terminalden bir durak önce inmem gerekiyormuş.Şoför de üzüldü bana."Sabah erken dersin olursa arabalar kampüse çıkıyor,şu numarayı ara,başkanımızın numarası,saatleri öğren."Tamamdır reis dedim.

Neyse geldim okula,derslik arıyorum.Önce enstitüye gittim,ordan fakülteye gönderdiler.Fakülteyi görmeniz lazım.Yeditepe'nin mühendilik binasıyla güzel sanatlar binasının birleşimi.O kadar büyük.Deli danalar gibi bir oraya gidiyorum bir buraya gidiyorum,yok bulamıyorum.Sekreterliği buldum.Orası başka yere gönderdi.Başka yere sordum,orası da hocanın odasına git dedi.Hocanın odasına gittim,dersi orda yapıyor.4 kişi oturmuş karşısına kurbanlık koyun misali..Bir de ben 5. Konuştuk ettik,bir kaynak verdi 19 sayfadan oluşuyor ve "arkadaşlar bunları okumanızı istiyorum,makale listesi de hazırlıyorum,onlara da bakarsınız bir ara."dedi.Duyduğuma göre hoca çok cinsmiş.Ama ya beni sevdi ya da yılda bir gün olan süper saatini yakaladım.Ben irregular öğrenci olduğum için ikinci dönem derslerini alıyormuşum.Derslerden önce ya da sonra benim yanıma uğra,eksik olduğun noktaları bulalım dedi.Kendisi danışmanım oluyor aynı zamanda.Bir de ne zaman iyi günler desem hayırlı günler diye beni düzeltiyor.Mesajı aldım hocam.Bu arada lisans öğrencileri çok şımarık,ukala ve aşırı özgüvenli geldi gözüme.Görücem ben sizi canlarım.

Eve dönüşümse ayrı bir komedi.Yön bulma kabiliyetim sıfırın altında eksi oniki.On dakika dolmuş bekledikten sonra,kapıya yürüyeyim bari dedim.Bir de ne göreyim yanlış yerde bekliyormuşum.İlk gelene bindim.Benle beraber 3 bayan daha bindi,kapalılar.Oturacak yer var ama oturmuyorlar.Biri ayakta kaldı,minibüs şoförü de kendini michael Schumacher sandığı için manyak gibi gidiyor.Sonradan parçaları birleştirince anladım ki,boş olan koltukların yanında erkek oturduğu için oturmuyor.Ben de kıza yer verdim,düşmesin diye.Ben otururum oraya siz böyle gelin dedim.İnsan teşekkür eder,tebessüm eder.Yok,odun.Sonra bir kız bindi,ortaokul 6.sınıf öğrenciymiş.Muhabbete başladı."abla adın ne,okuyor musun,aaa ne güzel keşke bende üniversite de olsam,ben bilgi üniversitesine gitmek istiyorum,adını feriha koydum dizisini izliyor musun,ha iş te o orda çekiliyormuş ondan orayı istiyorum.".. Sonra dedi ki;"abla sen bilirsin çarşıya geldik mi?",valla bilmiyorum gelmişizdir heralde dedim."Kandırmıyorsun değil mi abla?"Evet aslında ben senin gibi küçük kızlara ilaçlı şeker vererek,tipine göre organ mafyasına ya da fuhuş mafyasına satıyorum."Nereye gideceksin sen,şoföre sor."." he hehe bilmiyorum ki." Bu da iyiydi yani.

Terminali geçmiyim diye şoföre sordum,daha var mı diye."Abla,sen çok yanlış gelmişsin,lojman arabasına binecektin.Ben doğu yakasına gidiyorum.".Vaaay dedim bee Sakarya'ya bak east coast,wert coast diye ayrılmış.Rapçileri de vardır,birbirleriyle dalaşıyorlardır diye düşündüm.Bir New York,bir Philadelphia,bir Boston,bir Washington DC,bir Virginia Beach bir de Sakarya.Sakaryalı gençlerin elinden tutan olsaydı East coast hip hop grubu çıkıp Gramy ödülü alan olmaz mıydı? Harcadılar gençleri.

Bana her şehir farklıdır demişlerdi,ayak uydurman zordur falan diye gevelemişlerdi.Ben de ne alakası var,her yer aynı demiştim. Değil ya değil.İzmit süper bir yer.Öperim.

2 yorum:

  1. haftanın kaç günü olacak bu izmit-sakarya gidiş gelişleri? adamın canını alır yahu

    YanıtlaSil
  2. 2 güne düşürdük.sabah 8 de ders başlıyor,düşün kaçta kalkıp yollara serilicem.

    YanıtlaSil