28 Ocak 2012 Cumartesi

susamadım

bazen çok itici bulduğum ece temelkuran'a bağlayıp ne ara bu hale geldik diye düşünmüyor değilim. tarih bilgim ya da dini bilgim çok kuvvetli değil. yüzeysel şeyleri biliyorum sadece. ama insanların yaptığı kendilerine göre haklı bana göre bencilce eleştirileri anlayabiliyorum çok şükür, hala bu kadar beynim var.

bu eleştirileri yapıyorlar ama yapma nedenleri toplumun refahı ve huzuru asla değil. ortada düzeltilmesi gereken meseleler olabilir lakin bunu o kendi çıkarları için istiyor. taraf gazetesi toplu mezar haberi yapmış. işte diyor ki hakkari de şırnak'ta açılmamış mezarlar varmış. bir de afilli yorum yapmış bunu paylaşan kürt kökenli "türk" vatandaşımız. olabilir, yoktur demiyorum. ama o mezarlar kürt kökenli "türk" vatandaşlarının çoğunlukta yaşadığı yerlerde değil de batıda olsaydı bu kadar götünü yırtar mıydın? eline geçen her imkanda türkiye'yi itin götüne sokan insan evladı, türk tarihine düzmece diyip kendi sikindirik göstermelik kurumlarına gerçek süsü verip ne kazanmayı planlıyorsun? fransa, ermeni soy kırım yasasını kabul ettiğinde,laiklik fransız malı, onuda mı boykot edeceksiniz dediğim de " ab diger ulkeleri 2015'e kadar bu yasayi yasalastirmayi dusunuyor,ozaman ne yapacak turkiye" tarzında yorum yapabiliyorsun. ab'nin seni kurtaracağını falan mı düşünüyorsun? ab'nin seni, haklarını, huzurunu,refahını çok mu taktığını düşünüyorsun? bu kadar saf ve salak mısın? ayrıca nasıl bu tarz bir cümle kurabilirsin? ab'nin yediği bokları, sömürdüğü ülkeleri nasıl görmezden gelirsin? ben söyleyeyim. sen bir çıkarcısın. sen, kendi durumunda (!!!!) olan ülkeleri kendi çıkarın için görmemezlikten geliyorsun,yok sayıyorsun. hani sen adalet,hak,hukuk,insanlık,özgürlük istiyordun. hepsi boş,hepsi kafan gibi boş!

ne zaman sadece bireysel huzuru değil toplumsal huzuru düşünerek hareket ederiz, o zaman bir şeyler olur. hrant dink öldürüldüğünde " türkler hepsi pis faşist, sindiremediklerini öldürürler" ya da " hepimiz ermeniyiz" demeyenlerini itin götüne soktular. sen misin lan elit,sen misin bohem, sen misin aydın? demiyorlar ki düşüncesi ne olursa olsun öldürülen insanların failleri cezalandırılsın. bunu demiyorlar. bu kadar fanatikler. bu kadar cani ve benciller. kendilerini sadrazamın sol taşşağı sanıyorlar. pardon sadrazam falan dedim,ters düşer onlara.

bir de din mevzusu var. neymiş allah adına ev satan reklam görmüş. cehalet dindarlığı getirirmiş,dindarlık da üçkağıtçılığı getiriyormuş. sen bu adamaların kafa yapılarını sorgulayacağına dini sorguluyorsun. şu dönemde kim bir noktaya ulaşıyorsa zaten din sayesinde geliyor. dinden propaganda yapıyorsunuz, dinden gövde gösterileri yapıyorsunuz, dinden para kazanıyorsunuz, dinden güç kazanıyorsunuz, yediğiniz bokları dinle kamufle ediyorsunuz, dini milletin ağzına sakız ediyorsunuz. bu kadar insanın vebalini ödeyemeyeceksiniz.

hani eskiden bir bilgilendirici reklam vardı trafik canavarı ile ilgili. adam güzel güzel,güler yüzlü bir şekilde araba kullanırken, birden exorciste bağlıyordu. bu insanlar da öyle benim için. ağızlarından salyalar saça saça, bencilliklerini bulaştırarak kendilerini savunuyorlar. yanlışlık olmasın, ben burda kimsenin fikrini iğnelemedim. en azından amacım o değildi. hal,hareket ve tavır.. çok takıntılıyım bu konulara. benimle aynı fikirde olsun ama hal,hareket ve tavır rahatsız ediciyse onu da iğnelerim. kimse kimseden üstün değil, hırslarımızın kurbanı olmayalım.

barbaros şansalın da dediği gibi " saygı duymak zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın!" ehehe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder