7 Mart 2011 Pazartesi

çalışmak istemiyorum zaar!


Bugün anneme bazı fikirlerimi beyan ettim.Sonucunda istediğim cevabı alamadım.Her şey şöyle gelişti;

Bugün her pazartesi olduğu gibi sosyalleşme günümüzdü.Annemin iş yerinden arkadaşı olan Birsen teyze ve kızı Tuğba ablayla görüştük.On numara turşu suyu içtim,süperdi valla.Neyse, Tuğba abla beni felsefeyle alakalı bir dernekte konuşmalara davet etti ki kendisi felsefe mezunu ve ne yazık ki dersanede rehber öğretmen olarak çalışıyor. Bende annemden izin aldım ve cuma günü başlıyorum.

Okulda da her konuyu bir şekilde felsefeye bağlıyorlar ve çok korkuyorum Kunh da,marks da,freud da sizin olsun diye kapıyı çarpıp gidicem diye.Kafam basmıyor, bu konularda en fazla katılımım "adam alman asıllı ama yahudi,hitler bunları sürünce bu da ingiltereye kaçmış" demem oluyor.Kendi ırkımı bu kadar bilmiyorum be.

Neyse,az önce de dedimki anneme "anne ben çalışmak istemiyorum,para da çok gereksiz bence.Sırf siz bişey demeyin diye çalışmak istiyorum.Yoksa bir tane gecekonduda misler gibi yaşarım.Evin önüne de bişeyler ekerim,ne çıkarsa onu yerim.Gecekondu mahallelerinde illaki hayrat oluyor,suyumuda ordan karşılarım,elektrik de kaçak ooooh mis.". Annemin cevabıysa şu "ben paraya önem veriyorum,git mutfağın ışığını kapat.Senin gibi düşünen adam (Victor Anenias) ekolojik yaşıyorum diye topladığı mantardan zehirlenmiş,gece yattığı odasına üşüdüğü için mangal yakıp koymuş,ölmüş.Ayrıca minibüse bindiğinde de bakalım bence para çok gereksiz,adam sana ne cevap verecek.Kime çektin bilmiyorum ki."

Beni kimse anlamıyor ühüüü.Benim paraya inancım kalmadı hiç hacı abilerim,ablalarım.

2 yorum:

  1. ulaşım hususunda haklı gibi, o açıdan belli bi birikimden sonra bu söylediğin formata geçmek lazım, en azından gecekonduyu ve ulaşım için ucuz bir otomobili edinmiş olmak lazım. yaklaşık 10 senede yapılır bu birikim. 10 sene bu doğrultuda çalışman gerekir. ha o 10 senede kapitalizmle kanki olursan ayrılamazsın o ayrı.

    YanıtlaSil
  2. Araba alsam ne olacak,benzindi gazdı gene para. bisiklet geldi aklıma ama çok da uzağa gidemem onunla.nabız yokladım ama olmadı.

    YanıtlaSil