3 Mart 2011 Perşembe

ismini verdim küçük kızıma.



DNS ayarlarımı değiştirdikten sonra tekrar merhabaaaa.Bu şarkı bana bir günü hatırlatıyor.Onu paylaşmak istedim.
Burcu beni peşine takmış,Kadıköy'e grup tişörtü almaya gidiyoruz.Akmar'ın ordan Bahariye'ye çıkan yola girdiğinizde solda bir tişörtçü var.Olay oranın sahibi karizmatik amcanın başından geçmiş.

Burcu bişeyler denedi,tabi her zamanki gibi vır vır konuşuyoruz.Kasaya geldik,bir şekilde adım geçti. Adam durdu dedi ki "hanginizin adı derya?",dedim "benim". Beni çok geçmişe götürdün biliyor musun dedi,"nasıl yani"dedim. Anlatmaya başladı.

"Bundan yıllar önce,üniversiteye hazırlanırken bir kızı sevmiştim,adı Derya.Şimdi dersane diyorlar adına,bizde öyle yerde sınava hazırlanıyorduk.Hatta sırf onu görmek için oraya gidiyordum.Sonra biz konuşmaya başladık.Derken flört etmeye.. Sonra bir gün gelmedi,çok canım sıkıldı,moralim bozuldu.Ben de dersaneden kaçtım.Beşiktaş'ta kahvehane vardı o zamanlar.Oraya doğru gittim.Bir de baktım ki Derya başka biriyle sarmaş dolaş orda oturuyor.Yıkıldım,çok sevmiştim çoook.Sadece beni görebileceği kadar yakınlarına gittim,beni görünce de arkamı döndüm gittim. Tam ben ordan çıktım, bomba patladı.O zamanlar ortalık daha da karışık,ülkücüler kahveye bomba koymuşlar.Derya o olayda ölmedi.Felç oldu,boynundan aşşağısı tutmuyordu.Unutmadım onu,ilk safça sevdiğim kişiydi.Dersaneye gitmek istemedim ama mecbur gittim.Makine mühendisliğini kazandım.Emekli olunca bu dükkanı açtım.Olaydan yıllar sonra evlendim,kızım oldu.Adını Derya koymak istedim ama bana kötü şeyler hatırlatacağı için vazgeçtim.Beni çok eskilere götürdün Derya"dedi.

Ordan çıktığımızda vayy be diye düşünmedim değil.Bu şarkı tam onlar için bence,iç yakıcı biraz.

4 yorum:

  1. içimi acıttı bu hikaye.. :/ derya, denizler kadar büyük ve berrak bir ömrün olsun inşallah.. ,)

    YanıtlaSil
  2. herkesin ne kadar garip hikayeleri var değil mi? umarım hepimizin ömrü öyle olur. =)

    YanıtlaSil
  3. Derya eğer benim olmazsan küçük köpeğime ismini veririm :D.

    YanıtlaSil
  4. dün ayrıldığımızı söyledin,bitti buraya kadarmış.Kalbime gömdüm sevgimi. =D Ben de senin ismini bizim sokağa vericem,belediye ile görüşmelerim sürüyor. =D

    YanıtlaSil