4 Mart 2011 Cuma

komşu komşunun gürültüsüne muhtaçtır.


Üst katımıza çok kiracı gelip gidiyor.Ama bu son gelenler çok sessizler,hiç alışkan olduğum türden değil yahuuu. Ne bileyim bir şarkı türkü,bir çocuk ağlaması ya da koşması,bir kavga sesi..Yooook. Bünyem bozuldu vallahi. Alt ve üst komşu geçmişimi didikleyeceğim şimdi.

İlk zamanlar alt katta bir erkek öğrenci güruhu oturuyordu.Aboooooov.Kız arkadaşlarıyla kavga mı dersin,küfür mü dersin,maç izlemeler mi dersin,ne ararsan aynen duyuyordum evden. Hatta koridorda uzun eşşek oynama sesleri geliyordu.O zaman da üniversiteye hazırlanıyorum, bağırıyorlar tek mi çift mi diye. Ben de kendime eğlence arıyorum tabi,kalorifer borularına vurarak çiiiiiiiiift diye bağırıyordum.Sonra anlık bir sessizlik ve kopmalar yaşanıyordu. Pek şikayetçi değildik,takiii gecenin bir yarısı evde futbol oynayıp babamın ters bir anına gelene kadar.Babam resmen aşşağı inip toplarını kesti çocukların.Sonra üzüldü,yemek yaptırdı anneme,gurbetteler yazıktır diye gönüllerini aldı.Sonra bunlar taşındı,yerine ev sahibinin yeni evlenmiş kızı geldi. Bunların çocukları oldu,benim odamın olduğu yeri çocuk odası yaptılar. Ve her sabah Alper abi oğluna şarkı söylüyordu,ben de onun eşliğinde uyanıyordum.Duvarların hassaslığına bakar mısın yalnız! Bir zaman sonra yurt dışına gittiler bunlar. Yerine bir anne ve kızı geldi.Kızı burda öğrenciymiş.Yine benim odamın olduğu yer çocuk odası oldu ve kızın msn seslerini duyuyordum ve ona acayip küfürler ediyordum.Hala oturuyorlar zaar.

Üst komşumuzda ilk olarak çocuğu olmayan bir çift oturuyorlardı.Yaşbaş geçkin tabi.Kadın çok tatlıydı da adam için aynı şeyi söyliyemiyeceğim zaar.Bir gün suları açık bırakıp gitmişler.Ve salonun köşesinden,spot lambanın içinden su akmaya başladı şırıl şırıl.Biz de aradık,adam geldi karısını azarladı ayı.Sonra yine yeni evlenmiş çift geldi.Bunlar evin içini yaptırdılar.Ama gecenin bir yarısı parke döşiyen adam türkülerini eksik etmedi hiç.Sonra bizim binada haftasonu tadilat yapmak yasak.Ama bunlar dinlemedi ve fayans döşemeye devam ettiler, babamın pazar uykusunun içine edince,babam atletli bir şekilde yukarı çıkarak fayansları kırdı döktü.Uyarmıştık zira.Çok kavga ediyordu bu çift,kadın habire ağlıyordu.Bir de dolap mıdır,kapı mıdır artık nedir çok gıcırdıyordu,gidip yağlıcaktım.Bunlar taşınınca yerine bir doktor geldi.İkinci karısıymış,kız 20 lerinde,adam 50 lilerinde.Çocukları oldu,yine benim odamın olduğu yer çocuk odası oldu ve yine zırıltı dinledim.Şimdi kim oturuyor bilmiyorum ama hiç ses yok.Az önce bir dolap gıcırtısı duydum o kadar.

Hayat belirtisi arıyorum komşularımda.

2 yorum:

  1. siz hangi mahalledesiniz ya bilelim de ona göre yolumuz düşerse ses etmeden geçelim maazallah bey baban bizi de keser

    YanıtlaSil
  2. yahyakaptan rulz hacı abi =D

    YanıtlaSil