18 Ocak 2011 Salı

Hayata Dönüş Operasyonu


19 Aralık 2000 tarihinde, f tipi cezaevlerine karşı 20 ekim'den beri sürmekte olan ölüm oruçlarını sona erdirmek amacıyla 20 cezaevine birden yapılan operasyona verilen ironik isim benim bloğumun bir başlığı oldu.Ama şimdi yazacaklarım bu olayla bir ilgisi yok.Hee gerçi bu operasyonda 2'si asker 31 kişi ölmüş.Nasıl bir dönüşmüş bu algılayamadım..

Yaklaşık 5-6 aydır bana verilen hatta ve hatta kendim tarafımdan verilen cezam hafifledi.Bu deli gönül isyan ediyor.F tipi dünyamdan çıkıp bir koğuşa yerleşmenin vakti geldi.Cezam henüz bitmedi ama bu da idare eder.

Hücremdeyken çok düşündüm,doluya koydum, boşa koydum.. Sinirlendiklerime uzun uzadıya selektör yaparak analarına bacılarına dümdüz gittim.Aynı şekilde bana sinirlenenlere kornaya basarak el kol hareketlerimle cevap verdim.Rahatladım..Ama artık bir anlamı kalmadığının farkına vardım.En güzel zamanlarım belki ve ben bunları boşa harcıyorum.Paranoyak gibi ki gibisi fazla bence,son birkaç gecedir uyuyana kadar bunları düşünüyorum.Bünyem artık yeter lan demiş olmalı, bu sabah çoook erken kalktım.Müzik eşliğinde kahvaltı hazırladım.Babam anlam veremedi."Evden mi kaçacaksın hayırdır?"falan dedi. İğrenç neşemi ona da bulaştırdım.Ve evden giderken çabalarımı anlamış olacak ki "umudunu yitirme."dedi babam.Gülümsedim,tamam dedim.

Herşeyimi düzenledim,dağıttıklarımı kuzu kuzu topladım.Güzel günler göreceğiz çocuklar dedim.Sanırım bu içimden gelen isyan birşeylerin habercisi.İnsan devamlı olarak bişeylerin arkasına saklanamıyor,bunu anladım.Araya bişeyler girecek ki monotonluk yıkılsın. Yani demek istediğim her zaman mutlu olunmamalı,araya üzüntü girmeli,herzaman üzgün olunmamalı araya mutluluklar da girsin.Üzülecek şeyleri çok rahat buluyoruz ama mutluluğu bulmak daha çok çaba gerektiriyor.Bu da bizim elimizde.

Neyse işte,içimden kendimle konuşurken tuhaf huzuru anlattığımda "gazdır o gaz" diyen iç sesime uzun uzadıya selektör yapıyorum.Ve Neslihancım unutma ki;" "yıldızları görmek için gök yüzüne bakmalıyız".Mesajımı aldığına inanıyorum. Lalecim Toronto'da sana mutluluklar diliyorum.Siparişimi unutma.Ve Asucum,esmerim,çatalkaram,yeni hayatında umarım herşey istediğin gibi gider.

2 yorum:

  1. sen çok yaşa e mi? pis umudunu bana da bulaştırdın.. bu hayra alamet olsun bu sefer :)

    YanıtlaSil
  2. o zaman kolkola girip şarkımızı söyliyelim.

    hayyat sevince güzel, sevince tatlı günler.
    bir kuşu, kelebeği, bir taşı sevin yeter!

    sevince kalbimizde ümitler çiçeklenir.
    kötülükler kaybolur karanlığa gizlenir.
    çok sevmeli herkesi sevgi ömrün neşesi,
    dünyada en güzel şey kalpte insan sevgisi.

    seveliim, seveliim, seveliim!!

    masanı üzerine çıkıp oynayan ben olmak istiyorum. =D

    YanıtlaSil