12 Ocak 2011 Çarşamba

(mim 2) çok pis cevaplarım!


En güzel arkadaşım Lale beni mimledi.O sorar ben cevap yetiştiririm,hiiiç önemli değil.

Dindarsınız ya da değilsiniz, inancınız var ya yok , dinlerini yaşadığını söyleyen insanlarda en çok sizi iten şeyler ne ve neden ?
Efenim,herkesin kendine ait bir inanışı vardır elbet,hatta inanmamazlık ta bir inanış.Kutsal kitaplarda ya da diğer dinlerde olan ortak bir duygu var.Hepimizin istediği de bu aslında.Beni iten ise,kendi toplumum müslüman ağırlıklı olduğu için ondan örnek vereyim,dininin istediği her ibadete yap,namaz kıl,oruç tut,hatim indir vs. ama her boku da ye.Ondan sonra dini bütün bir insanım diye ortalarda dolaş.Yok böyle bir olay ya.Sen çok yanlış bellemişsin kardeş dinini.

Sizi siz yapan özelliklerinizden en belirgin olanı ne?
Hmmm.. Mülakatlarda sorulan kendinizi üç kelimeyle tanıtın gibi bişey olmuş.Vefalıyımdır ben.

Etrafınızdaki kişilere saygılı mısınız? Neyiniz insanlardan farklı ve ne konuda daha çok saygı bekliyorsunuz?
Her insana saygı duyarım bir süre.Sonra bakarım cıks olmuyor,hemen sallamama modu.Hani bazı kişiler,saygıyı karşısındakinin parasına,mertebesine göre duyar,üst mevkiyse "siz" lat mevkiyse "sen" der.Bence çok yanlış.Nasıl sen bir evin annesi,babasıysan,çocukların için kahramansan,işte o "sen" dediğin adam da öyle.Ona göre davranmak gerektiğini düşünüyorum.Farklı olan yönüm ise ki bunu birçok arkadaşıma göre kıyaslıyorum,özgürlük ve hayatı yaşa kavramlarımın çok farklı olduğunu düşünüyorum.Bunu açmıyım bence. Beklediğim saygıysa,tercihlerim konusu.Duygusaldan çok mantıksal düşünütüm genelde.Hatalarım elbette oluyor ama biraz daha ılımlı olunabilir gibime geliyor.

İnsan’ın sizdeki tanımı ne ? Karşınızdaki kişi de olmazsa olmaz dediğiniz özelikler neler ve neden sizin için önemli bunlar ?
İnsan,yer yüzündeki yaratıkların en tehlikelisi,kendi de dahil karşısına çıkan herşeyi yok etmek için yanıp tutuşan bir mahlukat,biraz toprak,biraz su,biraz bok.İnsan içinde olan saflığı biraz koruyabilmeli bence."Yaşamak istiyorsan düzene ayak uydurmalısın" lafının arkasına sığınmadan bişeyler yapabilmeli.O düzeni kuranda insanoğlu çünkü.

Hayata bakışınızı paylaşır mısınız? Sürekli bir şeyler için hayatı suçluyor musunuz yoksa hayatta olması gerekenler bunlar ve olması gerekenler yaşanıyor mu diyorsunuz?
Kadere inanırım.Ama hiçbişey yapmadan,boş boş da kaderin işlemesini bekleyemem.Ki olmasa bile çabaladığın işler birgün bir yerde işine kesinlikle yarıyor.Ama hayatın adil olduğunu söyliyemem.

Sizi en çok huzursuz eden eksikliğiniz ne ? Şunu da düzeltseydim daha huzurlu olurdum dediğiniz, gerçeğiniz, boş vermişliğiniz, gamsızlığınız?
Ben çok kinciyim ama inanılmaz.Normal bir konuşmada bir an durup "şu gün şu tarihte sen bana böyle böyle demiştin." derim.Ve bu inanılmaz beni yoruyor. Düzeltmek istediğim bir vicdan azabım var aslında ama mümkün değil.Bu konu hakkında tavsiye istenirse, değer verdiğiniz insanları kırarsanız ya da kırılırsanız hemen arayı düzeltin derim.Üç günlük dünya,yarının garantisi yok,içinize oturur.

Biri size bir kötülük yaptı ve biliyorsunuz ki yapılan şey bilinçliydi, tepkiniz nasıl olurdu? Susar mısınız yoksa aynı anda yüzüne vurur musunuz yapılanları? Kişilere davranışlarınızı neye göre belirliyorsunuz ?
Tekrar yineleme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim,ben kinciyim.Anladığım anda karşımdakini gıcık edecek boyutta sakin,bağırmadan,ağlamadan,hatta ve hatta pis bir gülümseyişle küfür etmeden ağzına sıçarım.İntikamımı almak için ortam yaratmam ama olan ortamları da kullanmadan geçmem.Bunu yaparken kişi ayırt etmem.

Sizce, sabretmek nedir ve üzerinizde otorite kurmaya çalışan, sizin hakkınızı yiyen insanlara sabretmeli miyiz yoksa karşılık vermeli miyiz? Tepkimiz nasıl olmalı?
Sabretmek uygun ortamı beklemek bence.Tabi bu süre zarfında olacak olan olur. Tepki vermeliyiz,sonra rutine bağlar,nasılsa sessiz sakin, hak yemeye devam eder ama bunun da bir orta yolu olmalı.Kırmadan kırılmadan..

Bir konuşmada geçti ben böyle bir cümle kurdum:’’ Karşımdaki insan benim için değerli değilse söylediği cümlelerde değerli değildir, isterse hakkımda zanlarla kötü konuşsun hiç farketmez’’ Bunu söylememin nedeni de şu; biliyorum ki bu dünyada en zor şeylerden biri sizi anlamaya kapalı insanlara kendinizi ifade etmeye çalışmak ve birilerini memnun etmeye çalışmak..Peki siz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda?
Kor cehalet cirkeflestirir insanlari !
Suskunlugum asaletimdendir...
Her lafa verecek bir cevabim var...
Lakin bir lafa bakarim laf mi diye,
Bir de soyleyene bakarim adam mi diye...
Mevlana'dan
Isrardan nefret ederim,yine zamana bırakıp tekrar denemek lazım.İnsan doğası gereği gelgit kafalıdır.Ruh halini kollar tekrar anlatırım çok gerekliyse.

Hangi söz sizi rahatsız eder ve neden?
Yazıklar olsun!! Annem söylediğinde rahatsız olurum.Çünkü harcadığı emeği helal etmiyormuşçasına bir anlam çıkarıyorum ben bu söz öbeğinde.

Başkasında kınayıp da sonra sizinde yaptığınız bir şey var mı? (isteğe bağlı paylaşmak)
Aaaay evet,artık yapmıyorum ama. Sigara içiyorum.

2 yorum:

  1. Yaradana kurban =). Gerçekten üç günlük dünya, bende var öyle bir vicdan azabı =((.

    YanıtlaSil
  2. Çözümü yok be Lalecim,kendimiz ettik kendimiz bulduk misali..

    YanıtlaSil