31 Ocak 2011 Pazartesi

şoförsün dediler vermediler!



Gerilim müziği eşliğinde okuyalım lütfen!
Boğaziçi Üniversitesi, ÖSYM aracılığıyla verdiği ilanda KPSS puanıyla üniversite mezunu kamyon ve otobüs şoförü alıyor.Lisans alanın önemli değil.Ayrıca kamyon şoförlüğü için üniversite mezununun kadın ya da erkek olma şartı aranmıyormuş.

Vallahi ehliyet alırken aklıma geldiydi.E sınıfı olsun,otobüs kullanabilirim belki belli mi olur diye. Hatta iş makinası ehliyeti alayım istedim,kolumda altın bilezik bulunsun.Ya da motor ehliyeti,pizzacıda çalışır,kuryecilik falan yapardım.Hayat şartları bak,belli mi oluyor?

Haberlerde duydum. Şoförlere fikirleri soruyorlar.Adamlar isyan ediyor,"onlar yapamaz,kalem tutmuş insan anlamaz bu işten,çekiç tutmuş mu hayatında?". Artık kamyoncu muhabbetleri de değişir.Direksiyon basinda kah varoluşçuluğun kökenlerine inen, kah n kadar yerleşim merkezi arasindaki en kısa güzergahın optimizasyonunu yapan, kah reel faizler ile asgari ücret arasındaki hiperbolik bağıntıyı gözünde canlandıran, kah yük boşaltımı için aerodinamik mekanizmaların fikri temellerini atan, teybinden verdi'yi, dvorak'i eksik etmeyen şoförler geliyor zaar. Gerçi günümüzde üniversite mezunu olmak bir bokmuş gibi yazdım ama neyse.

Yazık,şu hale bak.Halbuki ne kadar saf,idealistik düşüncelerle girmiştik üniversiteye,okuyup bir halt olacaktık.Hatta öyle değil mi,anne babamız bizi okula "okuyun da bizim gibi olmayın"diye göndermediler mi?Benim babam; "biz memur olduk,sömürüldük,şu zıkkımı bitirinde iyi yerlerde yaşayın." demişti. Evet,önümüz çok açık,diplomalı kamyon şoförü olabiliyoruz.Yanlış anlamayın sakın,asla küçümseme yok hatta birçok kişiden çok daha fazla saygı duyuyorum.Ama sonu bu olmamalıydı kardeş be.Kimisi yorum yapmış."evet,bu olmalıydı,bu sayede trafik kazaları en aza indirgenecek,trafik kurallarına uyum sağlanacaktır." tarzında.Ben de diyorum ki; kardeeeeş sen çok yanlış gelmişsin.

Olurda kamyon şoförü olursam ki potansiyelim var,yazdırıcam kamyonumun arkasına;" kıroyum ama diploma bende!!"Tipimde fotoğraftaki gibi olur.

3 yorum:

  1. hadisenin trajikliğini bi kenara koyalım da boğaiçi uni. kendi mezunlarından birini o pozisyonda görevlendirebilir mi acaba? "alın bakın mezun ettik ama kampüste kamyonla moloz taşıyor evladımız" şeklinde.devlete ait bir kurumda olmasa da bir çok üniversite mezunu yapmamaları gereken, ünvanı-tahsili ile alakasız işlerle meşguller, issizlik bu ülkenin gerçeği. ama bir eğitim kurumu kendi bünyesinden eğittiği bir öğrencisini böyle bir pozisyonda görevlendirirse hakikaten bu mevzuya güzel bi vurgu olabilir. ama zannımca boğaziçi uni. de bu konudan yetkili kişiler bir anadolu üniversitesinden alakalı bir bölüm mezunu birini buraya atayacaklardır. burada da ülkede yüksek öğrenim kurumları arasında "üniversite" ve "üniversitecik" ayrımının ne kadar bariz varolduğunu gösterir. ki eğitimli insanların eğitim aldıkları alanlarda istihdam edilememesinden daha vahim bir durum bu.

    kocatepe üniversitesi teknik eğitim fk. otomotiv öğrt. bölümü mezunu biri olarak bu göreve talip olabilirim. o kamyonu boğazın serin sularına gömmek ve tarihe geçmek rüyalarımı süsleyecek :D

    YanıtlaSil
  2. ehueueheuh sen içindeyken gömmede =D Bilmiyorum ben olsam oturur ağlardım. ya da şöyle bişey yapsınlar madem durum bu. bölüm açsınlar,boğaziçi üni kamyon ve tır şoförlüğü lisans yüksek lisans doktora eğitimi.tekrar öss ye girmezsem adam değilim.burdan yetkililere sesleniyorum "hepiniz ibnenin önde gidenisiniz"

    YanıtlaSil
  3. ahahhah yetkililere seslenişin beni benden aldı, dur bende sesleneyim :D

    YanıtlaSil